Op een gegeven moment was ik niet meer tevreden over mijn website. Zoals een echte ontwikkelaar betaamt had ik zelf een site gebouwd waar ik nog heel veel functionaliteit aan wilde toevoegen. Dat kwam er echter niet van waardoor ik bleef zitten met een site met heel weinig mogelijkheden.

Dat was het moment dat ik besloot om een site te maken met een bestaand content management system, en ik koos voor Drupal. Omdat ik niet weer heel veel vertraging wilde oplopen doordat er allemaal functionaliteit moest worden gebouwd om de website gelijk volmaakt te krijgen heb ik direct Drupal geinstalleerd en online gezet. Het idee is dat ik het nu andersom aanpak en de site langzaam uitbreidt. In dit artikel kun je volgen hoe dat verloopt. De site staat nu online en ziet er nu als volgt uit:

Eerste versie van de site

Nog niet zo spectaculair zoals je ziet, maar het verbeteren gaat nu beginnen!

Menu’s

Het idee was om uitklap menu’s te gebruiken met meerdere submenu’s. De template die ik nu gebruik ondersteunt dat helaas niet. Het is wel aan te passen maar dan moet de template worden aangepast en zover ben ik nog niet. Ik heb het voor nu opgelost door een menu item dat verwijst naar een artikel. In dit artikel toon ik de keuzes met behulp van links. Voor nu is dat voldoende.

Taxonomy

Standaard wordt in Drupal de mogelijkheid geboden om een of meerdere tags aan een artikel toe te kunnen voegen. Toen ik ging uitzoeken hoe dat nou werkt bleek er een hele wereld aan taxonomy achter te liggen. Deze heb ik gebruikt voor het gedeelte Programmeerhulp van deze site. Deze wilde ik losmaken van de normale tags zodat de indeling binnen dit gedeelte van de site niet vermengd wordt met de normale tags. Dat bleek mogelijk! Ik heb een nieuwe 'vocabulary' aangemaakt speciaal voor de programmeerhulp. Het probleem waar ik echter tegen aan liep was dat ik de termen die ik hieraan had toegevoegd niet kon kiezen bij de artikelen; daar kon ik alleen uit de standaard tags kiezen. Uiteindelijk is het gelukt om dit op te lossen door een nieuw Content type aan te maken. Dit is een variant op een normaal artikel; het enige verschil is dat bij de configuratie van het veld entity_reference de Programmeerhulp vocabulary heb ingesteld.

Kies de juiste 'vocabulary'

Hierdoor maak je onderscheid tussen de tags bij gewone artikelen en de categorieen van de programmeerhulp. Uiteraard moet je dan bij het toevoegen van een artikel voor de Programmeerhulp wel kiezen voor het nieuwe contenttype.

Tags